Nagy lendülettel megkezdődött a nyár, ezért meglátogattuk a piacot, és megnéztük, hogy mennyibe kerülnek a tipikus nyári zöldségek, gyümölcsök és húsok.
Nincs tipikusabb nyári étel, mint a lecsó. Sokminden nem kell hozzá, hagyma, paprika, paradicsom, meg ha úgy tartja kedvünk egy kis kolbász. Ha nagyon franciák akarunk lenni, akkor elkészítünk egy ratatouille-t, alapanyagokban sok különbség nincs, inkább a prezentáció tér el. A paprika kilója 900 forintnál kezdődik, és meg sem áll egészen 1300 forintig. A paradicsomnál is hasonló különbségeket látunk, hiszen annak kilója 880 forint és 1200 forint között mozog. A padlizsánnak 1400-1500 forint kilója, míg cukkinit már kifejezetten olcsón 600-700 forint közötti kilónkénti áron megkapjuk. Az újkrumpli jellemzően 700 és 800 forint között mozog.
Gyümölcsök terén hatalmas a választék a piacon. Lassan kezdődik a barack szezon, mind őszi, mind sárgabarackot lehet vásárolni. Előbbi esetben 1200 és 2000 forint, míg utóbbi esetben 1600 és 2000 forint között találunk egy kilót. A görögdinnye sajnos még mindig drága, hiszen egy kiló ára 900 és 1000 forint között mozog. Egy kiló eperért is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. 1600 és 2000 forint között találunk nagyon szép magyar epret és szamócát.
A húsokon érezni leginkább az infláció hatását. Ami régen olcsó húsnak számított, az mára elérte azt az árszínvonalat, amelyet akkor a csirkemell vagy a sertéstarja jelentett. A csirkeszárnynak 1300 forint, a csirkecombnak 1500, míg a csirkemellnek 1700-2000 forint a kilónkénti ára. A sertésnél se jobb a helyzet. A sertéscomb 2800 forint, a sertés tarja majdnem 3000 forint. A pulykacomb kilója 2500 forint, a pulykamell filé több mint 3500 forint.