Küzdősport gálával emlékeznek a tragikusan elhunyt rendőrre

Szeptember 29-én, 17 órától a Kellner Ferenc Sportközpontban, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia sportcsarnokában rendezik meg a Mátyás Balázs emlékére létrehozott Police Fight Challenge 2023 jótékonysági küzdősport gálát.

Az egész országot megrázta Mátyás Balázs 21 éves törzsőrmester tragikus balesete, aki öt éve szolgálatteljesítés közben életét vesztette Újpesten. A fiatalon elhunyt rendőr édesapja alapítványt hozott létre olyan családok számára, amelyek hasonló körülmények között vesztették el rendvédelmi dolgozó gyermeküket.

Az elhunyt rendőr apja így emlékszik a fiáról: „Az én fiam 2018. február 15-én 23 óra 37 perckor a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében életét vesztette. Van is ott egy kopjafa, és az újpesti önkormányzat valószínűleg teret fog elnevezni Balázsról… Az egyetlen fiunk 21 éves volt, amikor meghalt. A családunkról tudni kell, hogy én 26 évig kormányőr voltam, a feleségem az Országgyűlés Őrség Személyvédelmi Osztályának a titkárnője, tehát egész életünkben a hazát szolgáltuk és szolgáljuk. És a legfiatalabb, Balázs az életét adta.”

Balázs halála után egy évvel a család kezdeményezésére hozták létre az alapítványt, amely olyan családokon segít, akikkel hasonló tragédia történik. Szomorú, hogy az első két család, akinek segíteni kellett a két újpesti rendőr, Szarvas Erika és Lingvai Péter kiket egy bedrogozott ember megkéselt.

Magyarországon ez az egyetlen ilyen jellegű szervezet, amely a rendvédelmi szervek, tehát a katonaság, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők kötelékébe tartozó bajtársakat segíti.

Balázs apja tudja, hogy feldolgozni egy ilyen tragédiát nehéz, de ha megtalálja az ember a célját, akkor van kiút: „Erre a fájdalomra nincs gyógyszer. Annyira legyengült az immunrendszerem, hogy elkaptam egy atípusos influenzát. De akkor megembereltem magam, azt mondtam, nem bizonyulhatok gyengének, a fiamra nem hozhatok szégyent, ahogy életében sem tettem, úgy holtában sem fogom.”

A gála ötlete a BRFK Humánigazgatási Szolgálat Képzési és Utánpótlási Osztály sporttisztje, Mucsi Sándor rendőr százados fejéből pattant ki; „mostanában nincsenek küzdősportos rendezvények, és kellene összehozni egyet”

A szeptember 29-i gála szervezője UTE Karate szakosztálya, aki összefogott a Madárfészek Ökölvívó akadémiával, hogy minél több embert elérjen a gála híre. Erdei Zsolt, Madár is azonnal kapott a lehetőségen, hogy egy kifejezetten jó cél érdekében segítsen a rendezvény szakmai háttérmunkájában.

Wintermantel újabb hihetetlen húzása

Wintermantel Zsolt korábbi fideszes polgármester kórházért tett aláírásgyűjtési kezdeményezése és a kórház megőrzésére irányuló felhívása csak látszat politikai akció, hiszen ne feledkezzünk meg róla, hogy …

Március 4-én kezdődik meg a zöldhulladék begyűjtése Újpesten

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) március 4-én kezdi meg a zöldövezeti kerületekben a zöldhulladék begyűjtését. A zöldhulladékot hetente egyszer, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja …

Közel másfél milliárd forintért árulják az Árpád Kórház ingatlanát

A tavalyi sikertelen árverés után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ismét árverésre bocsájtja az Áprád Kórház ingatlanát. A kikiáltási ár közel másfél milliárd forint és a …

Visszatér Újpestre a ‘Hangszert a kézbe!’ országjáró programsorozat

Márciusban újból kipróbálhatnak hangszereket a gyerekek, hiszen március 5. és 7. között visszatér a Hangszert a kézbe! program Újpestre, tudjuk meg Bedő Kata, Újpest alpolgármesterének …

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok, egy fekete lyuk által táplált kvazárt, amely naponta fal fel egy csillagot – számolt be róla kedden …