Jócskán benne vagyunk az őszben, így megintcsak megújult választékkal találkozhatunk az Újpesti Piac és Vásárcsarnok kínálatában. Ezért folytatjuk a Piaci Körkép sorozatunkat, melyben megnézzük, hogy a szezon népszerű zöldségei, gyümölcsei és husai mennyibe kerülnek a Piacon.
Kezdve a zöldségekkel, hiszen ősszel van a szezonja többek között a céklának, brokkolinak, karfiolnak, vagy a vöröskáposztának. Mindegyik megtalálható a piacon, és a cékla kilója 500-600 forint, a brokkoli kilója 2000 forint, a karfiol kilója 400 és 600 forint körül alakul, míg vörös- és fehérkáposztát 290 forintért vehetjük kilóját.
De nem szabad megfeledkezni az alapvető zöldségekről sem, amelyek nem hiányozhatnak a mindennapokból. A paprika kilója 500, a paradicsomé 400 forint, krumplit már 400 forinttól kapunk és végül a vöröshagyma 400 forint.
A gyümölcsöknél elérkezett a szőlő, a körte es a szilva szezonja. Utóbbiból rendkívül finom lekvárt lehet főzni. Ezért jó, hogy lehet a piacon kapni 600 forintért kilóját. A szőlő kilója fajtától függően 650 és 1500 forint között mozog, míg a körtéé 1500 forint. Lassan érkezik a citrusok szezonja, melyeket már most is lehet kapni, igaz még egy kicsit drágábbak az átlagnál. A narancs kilója 1000 forint, a mandarin kilója 1700 forint.
Húsok terén nem igazán beszélhetünk szezonális húsokról, hiszen mindaz, amit a magyar konyha használ, egész évben elérhető. A sertés comb 2800 forint egy kiló, míg a csontozott sertéstarja 2600 es 2800 forint között mozog. Csirkemellfilét 2000 forintért találhatunk a piacon, de egy kiló combot is 1600 forintért. A kevésbé gyakran vásárolt, ámde annál finomabb pulykamell 3500 forint egy kiló, míg a comb 2500 forint. Végül a marhalabszár, melyből talán az egyik legfinomabb pörkölt készül 4700 forintba kerül.