Programok Újpesten

Itt a tél, most már nemcsak képletesen, hanem valójában is, mínuszokkal és remélhetőleg havazással is. Hamarosan bekopog a télapó, vagy a mikulás, kinek-kinek kedve szerint és megkezdődik advent időszaka és a karácsonyra való hangolódás, készülődés.

Szerencsére erre az időszakra is számtalan rendezvénnyel várják az újpesti intézmények, szervezetek, egyházak a családokat, gyermekeket az együttlétre, játékra, szórakozásra, vagy feltöltődésre, szabadtéren és zárt helyen egyaránt.

Reméljük, hogy találnak kedvükre valót, elősegítve, hogy találkozhassanak barátaikkal, kedves ismerőseikkel, vagy kedvenc művészeikkel, egy, vagy több,  tartalmas,  nívós délutánon vagy esten.

Kérjük, éljenek a felkínált lehetőségekkel és tájékozódjanak a pontos részletek felől, a szervezőknél.

Új kiállítás nyílik a Polgár Centrumban, az Újpest Galériában, december 15-én.

Városrészünk képzőművészeit tömörítő szervezet, az Újpesti Művészek Társasága, mely egyúttal az egyik legrégebbi civil szervezetünk is, új, nívós tárlattal jelentkezik. Hagyományos bemutatójuk címe: „Újpesti Téli Tárlat 2023”. Az alkotók műveikkel kívánnak tisztelegni a 125. éves Polgár Centrum előtt, bemutatva, hogy ők milyennek látják városunkat.

December 7-én 15 órától látható a Lóversenytéri Közösségi Házban, a „ Varázslatos erdők” c. rajzpályázat ifjú alkotóinak bemutatója.

December 9-ig látható még a Polgár Centrumban, az Újpest Galériában, Sipos Endre képzőművész, nűvészetfilozófus és Liszi Renáta fotóművész kiállítása. Ha még nem látták, itt az alkalom a megtekintésükre.

Várják a zene iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket az Ifjúsági Házba, december 8-án.

A „Zenedélelőtt és után” c. műsorban 10.30-kor és 14.30-kor, a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével a klasszikus zene és a hangszerek világába kaphatnak betekintést.

Örömzenére várják a látogatókat december 15-én 18-órakor az Ifjúsági Házba.

A méltán népszerű Kormorán Együttes, melynek billentyűse és zeneszerzője, Szűts István, Újpest Díszpolgára, koncertjükkel a nehezebb sorsú gyermekeknek szeretne segíteni. A belépő egy-egy ajándék tetszés szerint, a gyermekek számára.

A Shadows Magic Band december 16-án 19 órakor várja a Polgár Centrumba , a 60-as-70-es évek dallamvilágát kedvelő és akár táncolni vágyó hallgatóit.

Egy különleges összművészeti estre hívja önöket a Nefelejcs Népdalkör és Citera Együttes december 6-án a Polgár Centrumba 18 órakor. A vetített képekkel színesített előadáson, versek és dalok segítségével mutatják be Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelmét. A belépés ingyenes.

A gyermekek mindig örömmel nézik meg a mese- és bábjátékokat.

December 16-án, 10 órakor a Megyeri Klub a helyszíne a „Holle Anyó” bábelőadásnak, a Batyu Színház közreműködésével.

December 17-én 10 órakor az Ifjúsági Házban, a „Jégkirálynő” címmel, Andersen meséje látható, a Nektár Színház előadásában.

Akik „csak” játszani szeretnének, vagy azokat megtanulni, várják december 16-án az Ifjúsági Házba, a Családi Játszóba, 9-től 12-óráig. Gyermekek, szülők, nagyszülők együtt adhatják át magukat a játék örömeinek.

Karácsonyi ajándékot készíthetnek hozzáértő mesterek segítségével december 16-án 9-órakor, az Ifjúsági Házban, az ügyes kezű gyermekek, a kézműves foglalkozáson.

Az újpesti egyházak is várják a gyermekeket és a családokat rendezvényeikre, foglalkozásaikra.

Budapest-Újpest Egek Királynéja Főplébánia december 10-én 10 órától-12-ig karácsonyi ajándék készítésre várja a gyermekeket.

December 16-án 9 órától- 12 óráig , illetve 14 órától 17-óráig tanulhatják meg a mézeskalács sütés csínját-bínját.

Budapest-Káposztásmegyeri Református Egyházközség  december 9-én 16 órától ovis karácsonyt, december 16-án 15 órakor kisifi ( 3-4 osztályos) karácsonyt rendez.

 

A hagyományos karácsonyi szabadtéri rendezvények színhelye a Szent István tér.

Sokféle, színes programmal találkozhatnak december 22-ig, egész nap, melynek részleteit az Újpesti Naplóban olvashatják.

Itt most két koncertre hívjuk fel a figyelmüket.

December 8-án 19 órakor Hevesi Tamás koncertjét hallhatják.

December 9-én 18 órakor Szekeres Adrienn műsorát láthatják.

Ne hagyják ki a városháza melletti jégpálya látogatását sem.

December 9-én 15 órától 20 óráig az UTE jégkorongozóival találkozhatnak.

December 10-én AA osztályos jégkorong mérkőzést láthatnak.

Wintermantel újabb hihetetlen húzása

Wintermantel Zsolt korábbi fideszes polgármester kórházért tett aláírásgyűjtési kezdeményezése és a kórház megőrzésére irányuló felhívása csak látszat politikai akció, hiszen ne feledkezzünk meg róla, hogy …

Március 4-én kezdődik meg a zöldhulladék begyűjtése Újpesten

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) március 4-én kezdi meg a zöldövezeti kerületekben a zöldhulladék begyűjtését. A zöldhulladékot hetente egyszer, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja …

Közel másfél milliárd forintért árulják az Árpád Kórház ingatlanát

A tavalyi sikertelen árverés után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ismét árverésre bocsájtja az Áprád Kórház ingatlanát. A kikiáltási ár közel másfél milliárd forint és a …

Visszatér Újpestre a ‘Hangszert a kézbe!’ országjáró programsorozat

Márciusban újból kipróbálhatnak hangszereket a gyerekek, hiszen március 5. és 7. között visszatér a Hangszert a kézbe! program Újpestre, tudjuk meg Bedő Kata, Újpest alpolgármesterének …

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok, egy fekete lyuk által táplált kvazárt, amely naponta fal fel egy csillagot – számolt be róla kedden …