Budapesti panelárak: Újpest a legolcsóbbak között

A korábbi 32%-os átlagos emelkedést követően átlagosan 3%-kal csökkentek az árak négyzetméterenként a fővárosi lakótelepi lakások esetében. A vásárlók átlagosan 701 ezer forintot fizettek Budapesten egy panellakás négyzetméteréért 2023-ban – írja a Portfolio. 

Budapesten az ismertebb, nagyobb lakótelepeken kívül található panelházakban értékesített lakások adatait is beleértve, a legnagyobb arányban, 37%-ban 600-700 ezer forintos négyzetméteráron találtak gazdára a házgyári lakások, míg az eladott panelek közel negyede (24%) a 700-800 ezer forint közötti négyzetméterár kategóriában kelt el.

Mindent összevetve aki egy nagyjából 54 négyzetméteres panellakást szeretne vásárolni Budapesten, annak nagyjából 38 millió forintos vételárral kell számolnia.

A legdrágább Gazdagrét és a Fehérvári úti lakótelep: előbbi esetében 871 ezer forint, a Fehérvári úton 839 ezer forint az átlagos négyzetméterár.
Az újpesti lakótelep a nagyobb lakótelepek között a 663 ezer forint/nm az átlagárával az olcsóbbak között van. Ennél csak a XVIII. kerületi Havanna és a kőbányai Óhegyen olcsóbbak a panellakások.

Káposztásmegyer már kicsit drágább: itt 664 ezer forint az átlagos négyzetméterár. Újpestnél viszont még a szomszédos XV. kerületben is drágábbak a panellakások: ott átlagosan 695 ezer forint/nm áron lehet lakáshoz jutni.

Az elemzés szerint rendkívül kelendőek az újpesti panelek: 2023-ban a második legtöbb ingatlanértékesítést Újpesten zárta a Duna House.

A legdrágább panellakást egyébként tavaly a XIII. kerületben került értékesítésre. Az ingatlan új tulajdonosa több, mint 67 millió forintott fizetett új lakásáért.

Wintermantel újabb hihetetlen húzása

Wintermantel Zsolt korábbi fideszes polgármester kórházért tett aláírásgyűjtési kezdeményezése és a kórház megőrzésére irányuló felhívása csak látszat politikai akció, hiszen ne feledkezzünk meg róla, hogy …

Március 4-én kezdődik meg a zöldhulladék begyűjtése Újpesten

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) március 4-én kezdi meg a zöldövezeti kerületekben a zöldhulladék begyűjtését. A zöldhulladékot hetente egyszer, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja …

Közel másfél milliárd forintért árulják az Árpád Kórház ingatlanát

A tavalyi sikertelen árverés után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ismét árverésre bocsájtja az Áprád Kórház ingatlanát. A kikiáltási ár közel másfél milliárd forint és a …

Visszatér Újpestre a ‘Hangszert a kézbe!’ országjáró programsorozat

Márciusban újból kipróbálhatnak hangszereket a gyerekek, hiszen március 5. és 7. között visszatér a Hangszert a kézbe! program Újpestre, tudjuk meg Bedő Kata, Újpest alpolgármesterének …

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok, egy fekete lyuk által táplált kvazárt, amely naponta fal fel egy csillagot – számolt be róla kedden …