Ne dobd ki a dinnyehájat!

A dinnye a nyár slágergyümölcse, a legtöbben ilyenkor imádják a hűsítő gyümölcsöt. Azonban rengeteg dinnyehéj kerül kidobásra a gyümölcshús elfogyasztása után – pedig nagyon jól fel lehet használni azt is. A mindmegette.hu mutatott be egy finom, egyszerű dinnyehéjlekvárt, amit az egész család imádni fog!

Hozzávalók a dinnyehéjlekvárhoz:

•             1 kg görögdinnyehéj

•             50 dkg cukor

•             1 db citrom

Így készítsd el:

A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső, sötétzöld részt. A világos részét lereszeljük vagy apróra daraboljuk. Egy nagy méretű lábasba vagy fazékba tesszük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a cukrot is. Fedő alatt puhára főzzük (ez kb. 1-1,5 óra), közben időnként megkavarjuk.

Az elkészült lekvárt megtisztított befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazdunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük