Piaci körkép – Augusztus

Megkezdődött a nyár utolsó hónapja, ezért meglátogattuk a piacot, és megnéztük, hogy mennyibe kerülnek a tipikus nyári zöldségek, gyümölcsök és húsok.

Ilyen tájt egyre nagyobb választékot lehet találni az Újpesti Piacon. Továbbra is nagy sláger a lecsóhoz való zöldségek, valamint egyre több tökfélét találunk az árusok készletében. A paradicsom és paprika ára kis mértékben csökkent júniushoz képest és 500 és 600 forint között találjuk kilóját. Hagyma kilója 600 és 700 forint között mozog, míg a burgonyáé 500 forint körül. Nyáron különösen nagy népszerűségnek örvendenek a tökfélék, melyeket kifejezetten olcsón lehet megvásárolni az Újpesti Piacon. A tök 600 forint, a cukkini 700 forint, míg a patisszon 800 forint kilója. Mindezekből fantasztikus ételeket lehet varázsolni, kifejezetten rövid idő alatt.

Gyümölcsök terén a legnépszerűbb a dinnye, melynek a kezdeti drága ára mérséklődni tudott. A dinnye kilója 400 és 600 forint között mozog, méretre pedig megtalálható az egészen aprótól kezdve a 10 kilós példányokig minden. Természetesen nagyrészt egészben kapható a gyümölcs, azonban egyes árusoknál kapható negyedben, vagy félbevágva is. A legnagyobb szórást talán a barack árában lehet találni, mely köszönhető a fajták sokaságának és a minőségének. Már 1000 forintért is kapható őszibarack, de egészen 1800 forintos kilónkénti áron is található barack.

A hús áráról nem lehet jót mondani. Azok a húsok, melyek régen a legolcsóbb kategóriát képezték, mára már kezdik súrolni a megfizethetetlen határát. A csirkecomb kilója 1600-1800 forint között mozog, míg a csirkeszárnyé, amely pár évvel ezelőtt még 500 forint volt, ma 1600-1750 forint, függően attól, hogy melyik hentesnél vásárolunk. A csirkemell 2000 forint kilója, így az nem emelkedett jelentősen. A pulyka mell illetve comb filé közelítik a 3000 forintos kilónkénti árat, ahogy a sertéskaraj és a sertés comb is. Érdekességként meg kell említeni a nyári bográcspartik sztárját, a marhalábszárat, amelynek kilójáért 4700 forintot kell fizetni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük