A kis dolgok a nagy dolgok!

Egyesek szerint – tudjuk kampány van – alapvető problémák nem kerülnek megoldásra évtizedek óta Újpesten. Ezért megmutatjuk azt, hogy bizony városunkban az elmúlt években számos kisebb, a lakosság életkörülményeit javító  fejlesztések is történtek. A tényekkel ugyanis nehéz vitatkozni, szóval nézzük is az elmúlt évek ilyen fejlesztéseit! (A teljesség igénye nélkül)

 • Lakossági kérésre Káposztásmegyeren, a Megyeri úton fedett buszmegálló létesült a BKK-val közösen.
 • A Lidl-nél sikerült jelzőlámpás kereszteződést kialakítani, így biztonságos lett a közlekedés, ez is sok-sok éves probléma volt ezen a környéken.
 • A Székpatak utcánál sikerült nyomógombos gyalogátkelőt kiépíteni, s megoldódott a Pálya utcai kereszteződés problémája is, itt is jelzőlámpa irányítja már a forgalmat.
 • Lakossági  kérésre Káposztásmegyeren a 30-as buszvégállomásnál a kitaposott ösvényt az új kutyafuttató mögött (ami szintén lakossági kérésre valósult meg) murvával járhatóvá tették, de másik példát hozva az Aradi utcánál a szintén ott élők által kitaposott ösvény térkövet kapott.
 • Lakossági kérésre a Semsey parkban akadálymenetes, mozgáskorlátozottak által is használható padokat és asztalt telepített az Újpesti Városgondnokság. (Padkihelyezések számos más helyszínen is történtek.)
 • Lakossági kérésre a Megyeri úti kutyafuttatóhoz lépcső lett kialakítva, illetve az odavezető sétány mellé és a kutyafuttatóban is napelemes térlámpák lettek telepítve, hogy sötétedés után is tudják azt használni a kutyatartók.
 • Az Ebkavalkád kutyafuttató és a Teknős kutyafuttató is fejlesztésre került a lakossági kérések szerint. Sőt, az önkormányzat létrehozta Budapest legnagyobb kutyafuttatóját több mint 4000 négyzetméteren a Görgey úton.
 • Játékos aszfaltfelfestések kerültek három sétányra is, a gyerekek és szülők legnagyobb örömére.
 • Felújításra került az évek óta rossz állapotban lévő kerítés az Óceánárok és Hajló utcák kereszteződésében.
 • Visszakerült az ikonikus és az ott élők (sőt, sok-sok újpesti) által szertetett Szent László téri Teknős szobor farka, melyet valakik hosszú-hosszú évekkel ezelőtt letörtek.
 • Évek óta probléma volt, hogy a 14-es villamos Bőröndös utcai megállójától a Bőröndös sétányon át nem volt közvilágítás, sötétben pont ezért veszélyes volt. Ezt is megoldotta az önkormányzat, napelemes térlámpákat telepített, sőt egy virágos ágyást is létre hozott a Vadvirágos Újpest keretében.
 • Lakossági kérésre lezárták a Széchenyi teret az autós forgalom előtt, majd fákat ültettek, napelemes térlámpákat telepítettek és végre megszűnt az ottani macskaköves korszak is.
 • Számos játszótéren lettek plusz játékok telepítve az odajáró szülők jelzései alapján, ilyen például az Izzó lakótelepi, a Hajló utcai stb. De a szülők kéréseit figyelembe véve telepített az önkormányzat idén nyáron – oda ahova lehetett – ivókutakat, és újabb napvitorlákat is kihelyeztek a játszóterekre.
 • Lakossági kérésre fekvőrendőrt helyeztek ki például a Tófalva utcánál, a Megyeri úti Sparnál, a Bajza utcában, de említhetnénk a Nyár utai kiemelt csomópont megvalósítását is.
 • A Sárpataki patika mögötti területen a kitaposott, sokszor esőzés után saras és járhatatlan kitaposások helyén kulturált járdát építetett az önkormányzat, de megújult a járda a Szent Imre utcában is, itt kulturált parkolóhelyeket is létrehoztak. (Számos más helyszínen is történtek járdafelújítások és parkolóépítések)
 • Lakossági kérésekre számos helyszínen telepítettek az elmúlt időszakban zárt fedelű szemeteseket, kutyaürülék-gyűjtőket és csikkgyűjtőket.
 • Lakossági észrevételeket figyelemebe véve az elmúlt években számos helyszínre telepítettek új pingpongasztalokat, alakítottak ki szabadtéri fitnesztereket, és az újpesti futók kérésére valósították meg év végre Újpest leghosszabb rekortán futópályája a Szilas-pataknál (Ahova már az újpesti futók saját közösségi futást is szerveztek.) Sőt, jelen pillanatban is zajlik két sportpálya felújítása is.

Szóval, ezeket nézve elmondhatjuk, hogy Újpesten nemcsak parképítések (ahogy fogalmaztak) valósultak meg, hanem bizony kisebb-nagyobb (ahogy ők fogalmaztak kisebb marketing értékkel bíró) fejlesztések is. Az eredmények pedig magukért beszélnek. Így lehet egyeseknek a nagy kampány hevületben elsőnek körbe kellene nézniük Újpesten mielőtt klaviatúrát ragadnak. Ha nem megy, szívesen segítünk nekik, forduljanak hozzánk bizalommal! 🙂 Mi ugyanis ismerjük otthonunkat, Újpestet!

 

 

Wintermantel újabb hihetetlen húzása

Wintermantel Zsolt korábbi fideszes polgármester kórházért tett aláírásgyűjtési kezdeményezése és a kórház megőrzésére irányuló felhívása csak látszat politikai akció, hiszen ne feledkezzünk meg róla, hogy …

Március 4-én kezdődik meg a zöldhulladék begyűjtése Újpesten

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) március 4-én kezdi meg a zöldövezeti kerületekben a zöldhulladék begyűjtését. A zöldhulladékot hetente egyszer, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja …

Közel másfél milliárd forintért árulják az Árpád Kórház ingatlanát

A tavalyi sikertelen árverés után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ismét árverésre bocsájtja az Áprád Kórház ingatlanát. A kikiáltási ár közel másfél milliárd forint és a …

Visszatér Újpestre a ‘Hangszert a kézbe!’ országjáró programsorozat

Márciusban újból kipróbálhatnak hangszereket a gyerekek, hiszen március 5. és 7. között visszatér a Hangszert a kézbe! program Újpestre, tudjuk meg Bedő Kata, Újpest alpolgármesterének …

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok

Az univerzum legfényesebb objektumát fedezték fel ausztrál csillagászok, egy fekete lyuk által táplált kvazárt, amely naponta fal fel egy csillagot – számolt be róla kedden …